Frasier tot Bangkok
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg BartKoen
13 Mei 2013 | Thailand, Bangkok
Oke ik geloof dat Koen jullie op de hoogte heeft gebracht tot frasier island. Dus aan mij de taak om vanaf daar tot aankomst bangkok te doen!
Oke zo na frasier island verder naar het noorden en omdat Cairns nog wel erg ver naar het ligt braken we de reis in tweeen. En halverwege lag town 1770 ongeveer dus dat was een mooie stop, was het niet dat we daar eigenlijk bijna geen tijd hadden omdat we onderweg waren naar 1 van de hoogte punten van Australië.
De Whitsunday islands, dit is een eilanden groep voor de austrlische kust met witte stranden waar je U tegen zegt. Deze tocht vertrok vanaf Airlie beach waar we de avond van te voren moesten in checken. Aangezien 80% van de packpackers dezelfde richting op reist kwamen we hier ook weer mensen tegen die we op frasier island hadden ontmoet.
Op de boot waarmee we gingen varen (de boomerang, wereldkampioen ergens in 1990) zaten echter geen mensen die we al kende dus dat was weer mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.
De dag van vertek was de lucht strakblauw iets wat de weken ervoor zeldzaam was geweest. En voordat we 's avonds voor anker gingen voor whithaven beach gingen we nog snorkelen. De eerste dag viel dit nog een klein beetje tegen, maar de dagen erna werd dit ruimschoots goed gemaakt, tot het punt waar we met een vis van zeker 60kg konden knuffelen onder water!
Vanuit airlie beach daarna naar townsville gereden, waar magnetic island voor de kust ligt. Trouwens een van de beste overnight stops langs de oostkust hier met gratis douchjes en zelfs een tv room. In de ochtend de ferry genomen en wat simpele walking tracks gedaan. In de middag ge-meet met paar gekke gasten uit liverpool met wie besloten dat de rotsen langs de baai een mooie uitdaging vormde om te beklimmen,( achteraf met flipflops toch geen goed idee we hebben de sneeën in onze voeten om het te bewijzen.) 3 uur van rotsen en bosjes en bijtende boommieren later kwamen we op 100m van ons startpunt aan. Wat echt een heel voldaan gevoel gaf, not!!! Leverde echter wel wat unieke uitzichten op waarvan we met zekerheid durven te zeggen dat er hier geen andere mensen geweest zijn.
De volgende dag wat lifters opgepikt en met hun naar cape tribulation gereden( het meest noordelijk dat we in australie zouden komen). Onderweg cassowaries en krokodillen gezien en wat bushwalks gedaan. Om zo een dag en een kangeroo steak later in Cairns te arriveren. Hier stond eigenlijk alles in het teken van de trip naar het great barrier reef en de table lands( jungle met watervallen landschap). De jungle trip was tof, maar hadden we beter zelf met de campervan kunnen doen en niet met 30 mensen bij elke waterval arriveren, maar goed wisten wij veel. De gids nam ons nog wel even mee om vogelbel dieren in het wild te zien dus het kan van de bucketlist maar was eigenlijk echt een saai beest haha. Maar goed volgende dagen dus beetje rond gehangen in Cairns, waar opeens een cycloon voor de kust begon te vormen heel chill, niet echt dus aangezien onze barrier trip hierdoor ook gecancelled werd. En zo eindigde onze trip in australie wel beetje met een teleurstelling, maar goed we hebben een hele toffe tijd gehad en nu dus Azie!