Eind NZ, steden AUS
Blijf op de hoogte en volg BartKoen
12 April 2013 | Australië, Shailer Park
Na ons vertrek uit queenstown, wat voor ons beide eigenlijk als eindpunt nieuw zealand voelde, trokken we door naar Mt. Cook. Voor degene die niet zo bekend zijn in nieuwzealand, dit is de hoogste berg van het land vernoemt naar de ontdekker! Hier hadden we een overnachting, maar konden we eerst in de middag een toffe hike maken naar het gletsjer meer van de berg! Met water van serieus nul graden erin. Waarom weet dat het 0 graden was? Er dreven ijsblokkeln van 5 bij 5 meter in! En helden die wij zijn moesten we natuurlijk het water even in! Nou zulke helden bleken we niet te zijn want verded da. De wreef van me voet kwam ik niet.
Na mt. Cook kwam het vertrekpunt(christchurch) toch wel heel dichtbij. We moesten echter eerst nog 2 dagen doorbrengen in deze stad voor ons vliegtuig naar sydney vertrok op de 20ste. Nou en als er ooit een stad is die je wil overslaan mag het deze zijn. Na de gigantische aardveving van 2 jaar geleden is er nog niet bijster veel aan het centrum gedaan om het op te knappen. Het had dan ook meer weg van tjsernobyl dan de op 1 na grootste stad van NZ. Oke ik overdrijf misschien iets maar serieus doe geen moeite om hier ooit te komen! We waren dan ook zeer blij we door mochten reizen naar Sydney!
De dag van ons vertrek uit NZ mag op ze zachtst gezegd niet als een soepele reisdag worden beschouwd! Het begon bij het inchecken toen bleek dat Koen geen geldig visum had! Nou je had ze gezicht moeten zien. Maar goed het bleek een administratief foutje te zijn en met een half uur vertraging konden we weer verder! De vlucht zelf verliep zonder al te veel problemen, behalve dan de gebruikelijke zenuwen voor Bart. Eenmaal op het vliegveld Sydney kwamen we de volgende hindernis tegen! Voor degene die het programma border patrol kennen zullen de schattige hondjes bij de douane vast en zeker bekend voorkomen! Nou om het kort samen te vatten. Ze moeten NIET naast je tas gaan zitten. En het was Koen ze geluksdag hoor want op de eerste ronde bleef de hond al verdacht lang bij zijn tas haken, maar bij ronde nummer 2 moest hij er toch aan geloven! De hond ging naast zijn tas zitten en hij mocht met de billenbloot! Tenminste dat was stiekem wat ik hoopte. Maar na een kleine inspectie van de tas mochten we verder. Genoeg pech voor 1 dag? Neeee hoor want toen we om 9 uur in de avond bij ons hostel kwamen bleek dat hostelbookers.com onze reservering niet had doorgegeven en mochten we dus opzoek naar een ander hostel! Maar ook dit geen achteraf zonder al te veel problemen en zo belande we dus al met al in het centrum van Sydney.
Dag 1 sydney hingen we de toerist uit en bekeken we de harbour bridge en uiteraard het opera huis en dergelijke.
De dag erna was het vooral strand, en kijken of dat Bondi beach nou echt zo bijzonder is. Wij vonden het eerlijk gezegd beetje tegenvallen! Laatste 2 dagen in sydney brachten we door met charlotte die op dat moment op het huis van een israelische familie paste, want met zwembad en yacuzzi goed uit te houden was.
Next stop melbourne! Hier hadden we wat langer ingepland aangezien we hier de australische tweeling sophie en annabel gingen opzoeken. Maar de eerste paar dagen gingen we zelf eerst de toeristische dingen bekijken. Iedereen die ons st. Kilda als wijk om een hostel te zoeken aanbeveelde trouwens bedankt, we zaten aan de hoerenstraat van melbourne met meer malle eppies dan op 1 hand te tellen!
Vanaf donderdag trokken we op met de twins die ons als eerste stop meenamen naar de verjaardag van hun nicht. Waar even goed werd geshowed hoe goed Australiers wel niet zijn in drinken, feesten, over je nek gaan en vervolgens nog meer feesten. Al met al zeer vermakelijk! De laatste dagen lieten ze ons melboune nog wat zien sliepen we nog 2 nachten in hetzelfde hostel als sander en raoul en maakte we ons klaar voor de Great Ocean Road om echt te beginnen met het verkennen van land nr 3!
Het eerste land van onze trip zit er zowaar al op een deze week gaat het avontuur van linksrijden in een campervan beginnen!
14 April 2013 - 18:07
Emmy:
Hallo mannen,
Blij weer wat van jullie te horen.
Jammer van dat oponthoud op het vliegveld, maar ja ..... als zelfs een hond ziet dat Koen een verdacht voorkomen heeft!!!
En wat betreft Booking.com, heb toevallig een dergelijk verhaal gehoord waarbij de receptionist van het hostel , in Japan, uiteindelijk vroeg wie Mr Boo Kingcom was die gereserveerd zou hebben.
Succes met het linksrijden, denk alleen aan de roundabouts;DAAR MOET JE DUS ECHT NAAR LINKS!
Dikke kus en veel plezier,
Em
15 April 2013 - 19:12
Diana:
Avontuur op avontuur. Geweldig filmpje waar jullie opstaan gezien. Wat een belevenissen. En Koen....nog gefeliciteerd met jouw verjaardag. Doe voorzichtig en wij blijven uitkijken naar jullie verhalen.
Dag, (dit betekend in Australie : dirty wool around sheeps bum :) )
Diana -
15 April 2013 - 20:13
Saar:
Heee jongens!
Blij weer wat te lezen from downunder...
En heb genoten van de fotos op facebook! Jullie worden flink getagd :-)
Ik kijk uit naar jullie volgende verhaal.
Dikke kus! -
15 April 2013 - 20:15
Saar:
By the way.... Ik wil nog donkerblauwe Uggs!
Bij voorkeur met wol van andere delen dan waar Diana aan refereert!
Getsie! -
16 April 2013 - 22:12
Lia Erkelens:
Hallo Bart en Koen,ik ben weer helemeel bij een leuk verslag,nou weer veel plezier toegewenst
en tot de volgende keer
groetjes maarten en lia